Jdi na obsah Jdi na menu

VRH * B *

Dátum narodenia: 10. 5. 2007

2 psíci a 2 sučky/ 2 males & 2 females
Dam: Hela Škovranov Dvor
Sir: Body z Kmochova Zátiší

Obrazek

61.deň

Naše milované šteniatka absolvovali povinné tetovanie a očkovanie. Ako každý chovateľ vie, nie je to príjemná procedúra, ale keď už to musí byť...Zatli sme zuby a prežívali sme to spolu s nimi. Tí malí čertíci však po výdatnom spánku zabudli na bolesť a veselo sa hrali ich bláznivé šteniatkovské hry. Na druhý deň, keď nám konečne vyšlo slniečko sme vzali batohy a pádili do prírody aj s malými mimčami. To že si to užívali, môžete vidieť v ich fotogalérii TU

Obrazek

Váha šteniatok :

Brown Amarillo - 1000g

Blizzard - 900g

Baccara- 1000g

Belle Angel- 810g

Obrazek

47. deň

Naše malé šteniatka sú jednoducho rozkošné. Behajú po celom byte, vymýšľajú si hry, na oslovenie dobehnú v takej rýchlosti, že niekedy zabudnú vyhnúť sa prekážke (o: Papajú už suché granulky, no Nelly sa má čo "oháňať" pred tými malými zubatými potvorkami (o: Spoľahlivo nám začali chodiť na noviny, takže máme o starosť menej (samozrejme, niekedy sa malá nehoda pritrafí, no je to skôr výnimka).Boli sme už aj na záhradke a veľmi sa im na trávičke páčilo, no keďže ešte nemajú očkovanie, veľmi sa s vychádzkami neponáhľame. Máme z nich obrovskú radosť (o:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Všetky šteniatka sú už rezervované!

Obrazek

38.deň

So šteniatkami začína byť zábava. Už spoľahlivo reagujú na hlasy, krásne papajú granulky, naučili sa piť vodu a začíname ich učiť venčiť sa na toaletu. Šteniatka sú výmyseľné, veľmi hravé a tak musíme dávať veľký pozor. Majú za sebou výpravu po celom byte, prvé kontakty s návštevami a svoju mamu vítajú horlivo ako praví hladoši. Nellinka ešte obetavo dojčí, ale je to už len pár krát denne. Je pre nás krásne sledovať hru celej svorky, kde vládne hierarchia a poriadok. Nellinka má patronát a dohľad nad všetkým, čo sa deje. Vie presne kde je ktoré šteniatko a ktoré práve potrebuje vyslobodiť z ostrých zúbkov súrodenca. Príde a jemnými štuchancami ňufáčikom dokáže odpútať "trhačovu" pozornosť. A tu ich máte:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

30.deň

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Šteniatka nám utešene rastú, majú za sebou prvé sústo granuliek, druhé odčervenie, malú manikúru a začína byť s nimi zábava. V pohode sa začlenili do denného režimu, natešene reagujú na oslovenie,veselo vrtia chvostíkmi, keď sa s nimi hráme. Po prebudení rýchlo utekajú vyvenčiť sa mimo pelieška a tak je pre nás veľmi dôležité, aby sme im umožnili správnu socializáciu. Majú za sebou aj prvé hry s ostatnými členmi svorky, prvé návštevy a venujeme im maximálnu starostlivosť. Nellinka ku nim chodí čoraz menej na to, aby ich nakŕmila, ale viac na to, aby sa s nimi pohrala. Sú rozkošné a my sa z nich veľmi tešíme... (o:

Obrazek

21.deň

Dnes sme robili prvú manikúru, odčervenie a popri tom i váženie. Šteniatka nám utešene rastú a začínajú reagovať na zvuky z okolitého prostredia. Nellinka ich statočne obraňuje pred čoraz viac dobiedzajúcimi zvedavcami zo svorky, a oni jej výstrahu plne rešpektujú. Čoskoro šteniatka preložíme do najrušnejšej časti bytu aby sa správne začlenili do denného kolobehu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

14.deň

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brown Amarillo, Belle Angel, Baccara, Blizzard

ANDRAX GOLD PUPPIES

*****************

Obrazek

BROWN AMARILLO

Pes / male

Farba: hnedá + čierna maska

Druh srsti: dlhá

Váha : 430 g

ObrazekBLIZZARD

Pes / male

Farba:biela + krémové znaky

Druh srsti: dlhá

Váha: 380 g

RezervovanýObrazek

BACCARA

Sučka / female

Farba: hnedá

Druh srsti: krátka

Váha: 430 g

Rezervovaná

ObrazekBELLE ANGEL

Sučka / female

Farba: biela+ krémové znaky

Druh srsti: dlhá

Váha: 370 g

Rezervovaná

 

Šteniatkam sme vymysleli mená a ako to už u čivaviek chodí, konečne sme mohli s istotou povedať akú srsť budú mať. Maličké sú tichučké a sladučké babätká, Nellinka sa o ne obetavo stará s veľkou láskou. Občas sa z peliešku ozve písknutie, šteniatka už skúšajú svoje nôžky a snažia sa loziť po peliešku (najviac sa darí malému Blizzardovi), ale ešte väčšinu dňa aj tak prespia (o:

Obrazek

9.deň

Obrazek

Obrazek

sučka a psík hnedý sučka a psík biely

 Naše babätká už majú 9 dní a už sú zreteľné rozdiely, podľa ktorých sa dajú rozoznať:

Psík hnedý / male:

Obrazek

váha: 350 g

Psík biely/ male:

Obrazek

váha: 300 g

Sučka hnedá/ female:

Obrazek

váha: 345 g

Sučka biela/female:

Obrazek

váha: 300 g

Šteniatka nám utešene rastú do krásy, a robia nám veľkú radosť. Zatiaľ čo babätká sladko spinkajú, ich mama, Nellinka má čo robiť. Veď zasýtiť 4 hladné žalúdky dá čosi zabrať, našťastie nám veľmi dobre papá a tak je aj mliečka dosť, no a musí si svoje pokladíky strážiť pred ostatnými zvedavcami zo svorky - hlavne Vločinka ťažko znáša maminu neprítomnosť, našťastie je tu Mimi, vždy pripravená hrať sa. Šteniatka zatiaľ spinkajú, občas sa ozvú z pelieška a dajú najavo, že je čas papať (o:

Ich heslo znie: "Brušká plné, teplúčko, spinká sa nám sladúčko" (o:

Obrazek

4.deň

Predstavujeme Vám naše šteniatka:

Psík hnedý/ male:

Obrazek

váha: 150 g

***

Psík biely/ male:

Obrazek

váha: 150 g

***

Sučka hnedá/ female:

Obrazek

váha: 150 g

***

Sučka biela/ female:

Obrazek

váha: 150g

Šteniatka sú úžasne vyrovnané vo váhe, veľkosti a dokonca aj vo farbe a v prvom momente nevieme rozoznať, ktorý je psík a ktorá sučka (o: Mliečka má Nellinka dosť a tak šteniatkam brušká utešene narastajú. Sú spokojné a tichučké a nedá mi, nepochváliť našu Nelly. Je to proste skvelá mamina!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

1.deň

Dnes sa našej Nellinke narodili 4 úžasné a krásne detičky. Nelly rodila na 58 deň a samotný pôrod trval 5 a 1/2 hod. Sme veľmi hrdí na Nellinku, je z nej skvelá mamina a šteniatka sa majú čulo k svetu. Prajeme im, aby boli zdravé a rástli len do krásy (o: A tu je jedno čerstvé foto našich čivava detí:

Obrazek

***

Rodičia šteniatok:

m: Hela Škovranov Dvor x o: Body z Kmochova Zatiší

BOB, Club winner, CAC, CWC, Excellent 1 National winner, CACIB,

CAC, res. CAC, Excellent1

ObrazekObrazek

 

Portrét

Poslední fotografie


Kontakt

Kamenčíková Alexandra
R. Dilonga 6/A
920 01 Hlohovec
Slovakia

+421 - 910 99 17 18

andraxgold@gmail.com