Jdi na obsah Jdi na menu
Shows 2008
Shows 2007
Shows 2006

Shows 2009

Obrazek

!!!  BACCARA SPLNILA PODMIENKY NA INTERŠAMPIÓNA VO VEĽKOM ŠTÝLE!!!

5.-6. 12. 2009 

2x CACIB Nitra

5.12.2009 – sobota- posudzoval p. Guniš Miroslav /SK/

Posledné tohtoročné výstavy v Nitre boli pre nás prekrásnym zavŕšením výstavnej sezóny. Sobota nás vítala síce zimným počasím, ale o to horúcejšími chvíľkami v kruhu (o; Bolo prihlásených 26 čiváv dlhosrstých a 14 krátkosrstých. Horúce želiezka, ktoré sme mali v ohni boli v zostave Goldíčat- za šampionky – Belle Angel , Baccara  a za juniorov- Ebony Rose /Baccarina dcéra/. Enuška ešte nie v ideálnej výstavnej kondícii (predsa len po šteniatkach jej srstička potrebuje dorásť), zato s výbornou náladou a po materských skúsenostiach aj s istou dávkou exhibície šliapala v kruhu ako skutočná princezná. Očkom pozorovala rozhodcu, či jej venuje náležitú pozornosť a ten nielen venoval, ale udelil Enuške titul excellent 1, CAC, CACIB !!!  Po Eni nastúpila po prvý krát do kruhu malá Ebinka s Katkou. Obe dievčatá mali svoju premiéru! Ebi rozhodne nechýba sebavedomie, jej stále vrtiaci chvostík vyjadroval presne tú krásne „streštenú povahu šteniatka“ , ktoré sa chce stále hrať a tak Katka mala čo robiť, aby aspoň trošičku zmiernila jej temperament (o; Nakoniec to zvládli bravúrne a Ebinka v konkurencii 3 sučky skončila s krásnym posudkom a výsledkom excellent 2 !!! Katka, veľmi ďakujem za všetko !!!! S Baki sme vošli do kruhu, v ktorom sme sa stretli ešte s ďalšími 2 krásnymi fenečkami. Baki cítila moju nervozitu, ale po prvom kole mi dala jasne najavo, že je to ona, že jej mám veriť a že sa nemusím báť... BACCARA sa prekrásne predviedla, pánovi rozhodcovi sa veľmi páčila a vybojovala si titul CAC, CACIB. Práve tento CACIB bol pre BAKI tak veľmi dôležitý, pretože prešiel rok a deň od prvého, a BAKI tým splnila podmienky na titul INTERCHAMPION!!! Som veľmi šťastná, ale to ešte nebolo všetko... Moja radosť sa nedá popísať... Baki si vyšliapala titul najvyšší a to BOB- ako najkrajší jedinec v plemene!!!

Ďakujem pánovi rozhodcovi za udelenie titulov a prekrásnych posudkov, som na ne veľmi hrdá !!!

Obrazek


5.12. 2009 Pedigree Cup -  pohár Pedigree pre Šampionov krásy mladých a Šampionov krásy dospelých

Do tejto súťaže sa mohli prihlásiť len jedinci, ktorí sú držiteľmi titulu JCH , alebo CH. Usporiadatelia sami priznali, že počet prihlásených psov ich zaskočil, pretože sa takmer priblížil k 400 a očakávali účasť cca 50 psích šampiónov. Súťaž mala 2 časti, predkolá – v ktorých sa psí krásavci prezentovali samostatne a boli bodovaný 2 rozhodcami. Zo všetkých X. skupín sa vybrali 16 juniori a 16 dospelí šampióni, ktorí vo finále bojovali o Pedigree Cup K.O. systémom. Posudzovanie prebiehalo počas slávnostnej večere, ktorá bola naozaj vo veľkom štýle a vhodne dopĺňala atmosféru večera. Na pódium pred 3 rozhodcov prichádzali vo dvojiciach psí šampióni a rozhodcovia nezávisle hlasovali , ktorí sa im viac páči. Ten pes, ktorý získal prevahu postupoval do ďalšieho kola, až pokial nezostala víťazná dvojica. V neskorých večerných hodinách bolo dobojované a víťazom v Junior Championoch sa stal prekrásny pes- Newfoundland z chs. King of Helluland /maj. Kročkoví manž./ a víťazom Pedigree Cup v dospelých sa stala nemenej krásna fenečka Lhasa –Apso /maj. Radek Blažo/. Bolo to krásne podujatie a verím, že nabudúce usporiadateľov už neprekvapí počet prihlásených psov a ľudí a všetko bude zabezpečené tak, ako sme zvyknutí z Nitrianskych výstav (o;  Naše čivavky dostali za účasť na podujatí krásne poháre , organizátorm ďakujeme a tešíme sa aj o rok.

6.12.2009 – nedeľa- posudzovala p. Jílková Zdenka /CZ/

V nedeľu bolo prihlásených 28 dlhosrstých a 21 krátkosrstých čivaviek. Zjavne nevyspatí, mierne unavení sme prišli ku kruhu, kde prebiehalo posudzovanie. Enuška si tentokrát vymenila pozíciu so svojou súperkou zo včera a skončila ako Res. CAC, excellent 2 , s veľmi veselým predvedením a ako p. rozhodokyňa napísala aj v posudku- veľmi krásnym a sladkým výrazom hlavy, krátkym, kompaktným pevným telom, veselým predvedením v kruhu (o; Ďakujeme!!! Po Eni nastúpil do kruhu náš junior- Elbery Grey A.G. /Baccarin syn/, ktorý sa na svoju maminku veľmi podobá. Bola to tak isto Berinkova a Kajkina premiéra, a tak ako aj Ebi ,aj Beri nastúpil do kruhu sebavedome, veselo a ja Kajke ďakujem za jeho predvedenie. Výsledkom ich krásnej spolupráce je prekrásne ohodnotenie od pani rozhodkyne so známkou  excellent 2 / v konkurencii 4 psíci/. Ďakujem Kajka za všetko /myslím, že nové vodítku odskúšate už čoskoro (o; /. Po svojom synovi nastúpila hrdá maminka- CH. BACCARA. Baki opäť dokázala že umí.... Nechala za sebou svoje konkurentky a získala od pani rozhodkyne krásny posudok a titul CACIB, CAC, excellent 1. Pani Jílkovej tak isto veľmi ďakujeme za posúdenie. BOB vyhral nový importovaný psík na Slovensku z chs. Misty Meadows z Talianska a majiteľom srdečne gratulujem!!!

Týmto sa pre nás výstavná sezóna 2009 skončila .... Ďakujeme všetkým priateľom za podporu, a milú spoločnosť na výstavách a teším sa už v januári na ďalšie stretnutia !!!  


 

2.10.2009 CACIB Komárom / HU/ - judge: Martin Soko Baskaran /E/

Výstava v Komárome sa konala v historickej časti tohto mesta. Privítalo nás krásne počasie, priestranné, baštami lemované trávnaté plochy na ktorých boli prehľadne vyznačné dostatočne veľké kruhy doplnené skvelou organizáciou pri príjazde. Bolo prihlásených 12 krátkosrstých a 12 dlhosrstých čiváv. Rozhodca zo Španielska bol veľmi milý, kládol dôraz najmä na stavbu tela a mechaniku pohybu. Naša Ch. BACCARA Andrax Gold sa umiestnila v konkurencii 3 sučky s titulom Res. CAC a známkou výborná 2. Ďakujeme rozhodcovi za prekrásny posudok a ocenenie.
Výstava končila v popoludňajších hodinách, po obzretí stánkov sme sa rozhodli, že si nemôžeme nechať ujsť nakúpiť zopár „potrebných vecí“ pre našich psíkov ((o; a s krásnymi výsledkami sme sa tešili na zajtrajší deň...


3.10.2009 CACIB Komárom /HU/- judge: Walter Jungblut /D/

Prišli sme včas ráno, tráva bolo pokrytá rannou rosou, prázdne plochy sa pomaly zapĺňali stanmi a na výstavisku začal vládnuť ten pravý výstavný ruch. Rovnako krásny slnečný deň predpovedal nanovo úžasnú atmosféru tejto výstavy. Bolo prihlásených o zopár čivaviek viac ako predošlý deň- krátkosrstých 13, dlhosrstých 15. Posudzovanie začalo a to hneď pekne zostra. Pán rozhodca, ako je u nemeckých rozhodcov zvykom kládol veľký dôraz na správny zhryz a počet zubov, celkovú povahu, predvedenie a neodpustil žiadnu drobnú chybičku. Ocenenie výborná si odnieslo naozaj len zopár jedincov. Naša Ch. BACCARA Andrax Gold tentokrát v konkurencii 4 sučky získala titul Res. CACIB, Res. CAC. Titul najvyšší v krátkosrstých si odniesol krásny mladý psík Santiago Bohemia Kevin, ktorý má spoločného otca s našou Calamity Jane Andrax Gold- Ich. Aqq Bond, James Bond (o; Hanka- gratulka Saníkovi k BOBíkovi !  

Krásu výstavu sme si vychutnali až do záverečných súťaží, deň ukončili  posedením s našimi českými priateľmi  v príjemenej reštaurácii až do neskorých nočných hodín... Tešíme sa na ďalšie stretnutie na World Dog Show Bratislava !!!

Obrazek


2.8.2009 Krajowa wystava psow Zakopané- judge: Adam Ostrowski /PL/

Na výstavu do Zakopaného sme prilásili len juniora Flasha. Cesta v skorých ranných hodinách ubiehala svižným tempom a za svitania slnka, ktoré podľa predpovede malo znamenať horúci deň. Výstava sa konala v krásnom prostredí biatlonového štadiónu. Bola som zvedavá na posudok od p. Ostrowského, pretože jeho posudzovanie si vážim. Dostať výbornú u tohto rozhodcu vôbec nie je jednoduché, a to ukazovali aj výsledky ohodnotených čivaviek. Flash získal od p. rozhodcu pekný posudok a známku výborný 2. Pochválil najmä jeho typickú samčiu hlavu, telesnú stavbu, perfektnú hornú líniu, uhlenie končatín a nasadenie, nesenie chvosta. Ďakujeme (o; Flash naberá skúsenosti a ja som rada, že tak krásne v kruhu spolupracuje. /I keď hormóny mladého psíka umocnilo háranie našich mladých junioriek, ktoré pre tentokrát zostali doma (o; /

Obrazek

Obrazek

Obrazek

27.7. Regional exhibition Povoda - judge: Matyáš Jaroslav /SK/

Na túto malú a milú výstavu nás priviedla "náhoda" a tak sme si nenechali ujsť zácvik mladého a neskúseného Flasha. Jeho vek sa už dotiahol na triedu mladých a tak bol čas vyskúšať, čo sa doteraz doma naučil (o; Ako morálna podpora s nami išli výstavní profesionáli - Omarek a Baccara a kedže u nás na návšteve bola Mimma, tak aj jej 2 slniečka- Ashley a Lunka. Flash v kruhu šliapal ako profík, no na stolíku trošičku zazmätkoval /dopilujeme (o; /, pán rozhodca mu napísal skvelý posudok a Flash získal svoje prvý titul Víťaz triedy mladých a známku výborný 1. Omarek , Baki a Ashley získali titul Regional winner, Víťaz triedy a známku výborný 1 s perfektným posudkom. Lunka skončila so známkou výborná 2 /jej čuchové bunky chceli preskúmať celý trávnik (o; /. Omarek sa prebojoval v závere výstavy do užšieho výberu o BIS /Omarka vystavoval pániček, takže obom gratulujem k úspechu/. Výstava to bola pohodová, jedlo výborné, spoločnosť vystavovateľov priateľská, ľudia s usmiatymi tvárami a to je myslím, to najdôležitejšie. Krásne prežitý deň s našimi miláčikmi...

Obrazek

Flash sa v záverečnom kruhu nabál ani dogy, ktorá mu dýchala na chrbát (o;

Obrazek

Výstavní profíci - Baccara Andrax Gold

Obrazek

Obrazek

...profík Omarek (o; /pohárik väčší ako je on sám... ((o; /

Obrazek

Obrazek

Obrazek

13.6. 2009 Stredoeurópska výstava čiváv Poprad

Po prvý krát sa na Slovensku konala výstava, ktorá nesie honosný názov Stredoeurópska. Konala sa v krásnej a priestrannej hale Športovej arény Poprad. Posudzovanie prebiehalo v dvoch kruhoch- dlhosrsté posudzoval p. Sopko Imrich a krátkosrsté p. Šuster Jozef.

Z našeho teamu „Goldíčat“ sme prihlásili do tr. mladých Calamity Jane A.G, ktorá odchádzala s pekným posudkom a známkou VÝBORNÁ- bonitáciu /posudzovla p. Schwarzová/ absolvovala s výsledkom CHOVNÁ (o;

Ako ďalšia nastúpila MCH. BACCARA Andrax Gold do triedy šampiónov. Ziskom posledného potrebného titulu CAC sa Baki stáva

Obrazek!!!!! SLOVAKIA CHAMPION  !!!!!Obrazek

Obrazek

Baki- vo svojich 2 rokoch získala aj tento prestížny titul a mňa nesmierne teší, že svoje kvality dokáže obhájiť nielen na Slovensku, ale aj v konkurencii na zahraničných výstavách so psíkmi zvučných chovateľských staníc.

Ďakujeme p. rozhodcovi za posúdenie našich čivaviek a organizátorom za uskutočnenie tejto výstavy. Napriek nedostatkom , ktoré má snáď každá výstava verím, že budúci ročník bude o to lepší a s väčšou účasťou nielen slovenských vystavovateľov.

Obrazek

7.6.2009 Medzinárodná výstava psov Nitra /Grand Prix Slovakia 2009/ judge: p. Javorčík Vladimír

Medzinárodná výstava psov v Nitre má svoju dlhoročnú tradíciu. Ako vždy sa konala na výstavisku Agrokomplex, ktorý poskytuje aj v horúcom počasí klimatizované haly, ktoré sa tentokrát mohli naozaj pýšiť veľkými a priestrannými kruhmi. Do nášho kruhu čiváv prijal posudzovanie p. Javorčík Vladimír, ktorý nám posudzoval aj Klubovú výstavu Vrbové. Jeho posudzovanie je veľmi precízne, prístup k vystavovateľom je trpezlivý a ku psíkom veľmi milý. Napriek tomu asi blížiacia letná sezóna zapríčinla nízku účasť vystavovateľov. Naša CH. BACCARA Andrax Gold sa pánovi rozhodcovi veľmi páčila a z celkového počtu 12 krátkosrstých čiváv sa môže pýšiť krásnym posudkom, a titulmi:

!!!BOB, CACIB, CAC, Grand Prix Slovakia Winner 2009 !!!

Baki postúpila do veľkého finále BOG, no tentokrát sa na „bedňu“ čivavka nedostala. Za titul BOB sme si odniesli krásnu kokardu a čo ma osobne veľmi pobavilo- bol kartón PIVA, ktoré malo príchuť koly ((o; Baccare týmto na splnenie titulu Šampión Slovenska chýba posledný titul CAC, ktorý sa pokúsime získať na Stredoeuropskej výstave čiváv v Poprade...

Obrazek

Obrazek

16.-18.5.2009 2x International Dog Show CACIB Budapest

 

Na obe výstavy sme prihlásili naše zlatíčko: CH. BACCARA Andrax Gold. Spolu so Stráčatami a Jantárikmi sme sa vydali na cestu už mierne rozladení. Namiesto avizovaného švédskeho a slovinského rozhodcu sme sa večer pred výstavou dozvedeli, že zmena rozhodcov bola uskutočnená na oba dni! A samozrejme, ako inak- posudzovať nás mali „maďarskí rozhodcovia“ : p. Zsuzsane Petik a p. Gyula Sárkozy.  
Sobota:
P. Petik ako je jej zvykom nasadila opäť latku veľmi vysoko, takže o známky ako VD, D nebolo núdza, príp. sa v triede vôbec nezadal titul, stalo sa, že sa nezadal ani titul CACIB. Jej posudzovanie bolo prísne /no rozhodne bolo vidieť že sa drží štandardu plemena, popri ktorom vyžaduje aj perfektný handling/.  Naša CH. BACCARA Andrax Gold si u p. Petik vyslúžila v triede šampiónov titul Excellent 1, CAC, CACIB!!! /ďakujem za handling Zuzke „Jantárikovej“, ktorá mi ochotne Baki vystavila /
Nedeľa:
Futbalový štadión nás vítal slnečným počasím, ktoré predpovedalo horúci deň. Horúco však bolo aj v kruhu! Posudzovanie maďarského rozhodcu p. Sárkozyho bolo pre nás ponajprv šokujúce, potom na zasmiatie, ku koncu sme len krútili hlavami a z okolostojacich ľudí bolo počuť pískanie a nesúhlasné pokriky !!! Psíky, ktoré vyhrali – a to dokonca tituly najvyššie, boli jednak v majetku pána, ktorý sa očividne dobre bavil, s rozhodcom si v kruhu mal čo povedať, a hoci sa jeho psíky vôbec nepredvádzali /neprináleží mi hodnotiť ich kvalitu/- jednoducho vyhrávali... Bolo to do očí bijúce a aj ostatní maďarskí vystavovatelia nechápavo krútili hlavami, poniektorí vystavovatelia trhali posudky a našli sa aj tí, ktorý hoc svojich psích šampiónov predsa len vystavili, odmietli prevziať posudok /veď načo.../ Naša Baki v triede šampiónov získala známku Výborná (o; Každopádne túto výstavu sme si užili hlavne pre výborné jedlo, v spoločnosti našich priateľov a krásneho- naozaj horúceho počasia.  
Baccara sa týmto stala čakateľkou na titul Interchampion, na ktorý jej chýba už len posledný CACIB – takže čakáme na september aby sme sa pokúsili o dokončenie ešte v tomto roku ((o;

Obrazek

Obrazek

4.5. 2009 CAC Banská Bystrica- judge: Dr. Guniš Miroslav /SK/

S naším Andrax Gold teamom sme sa vybrali na výstavu do BB takmer v kompletnej zostave. Slnečné, takmer letné počasie predpovedalo skvelý deň. A pre nás aj skvelým dňom bol ! Celkový počet prihlásených čivaviek bol 38, z toho 24 dlhosrstých a 14 krátkosrstých. V dlhosrstých sme mali zástupcu v triede otvorenej- BROWN AMARILLO Andrax Gold /maj. Zuzka Šaffová/, ktorý sa predviedol v plnej kráse a získal veľmi pekný posudok s ohodnotením CAC, výborný 1. V krátkosrstých sme mali 4 "Goldíčatá" - pidimuža OMARa OSMANa Bohemia Kevin triede otvorenej, CALAMITY JANE A.G. v triede mladých, BACCARU A.G. v otvorenej a HELA Škovranov Dvor v šampiónoch. Omarek nastúpil do kruhu, a svojím skvelým predvedením si získal titul CAC, výborný 1 a ako sa neskôr ukázalo, to nebolo zďaleka všetko (o; Gigi /Calamity/ mala najväčšiu konkurenciu, avšak zabojovala a vyslúžila si krásny posudok s hodnotením CAJC, výborná 1. Je to ešte mladá sučka, ktorá potrebuje čas, no som veľmi rada, že v kruhu to Gigi ide, jej radostný prejav a vystavovanie dáva nádeje do budúcna. Baki /Baccara/ sa stáva nástupcom svojej matky, doslova raketovo odštartovala po šteniatkach svoju dobre rozbehnutú kariéru, keď si vybojovala ďalší titul CAC, výborná 1. Nelly /Hela/, si v triede šampiónov vybojovala potrebný titul CAC a týmto dokončila svoje ťaženie na Slovenských výstavách, keď dokončila titul SLOVENSKÝ ŠAMPIÓN KRÁSY (o; /Teraz nám zostáva čakať už len na posledný titul CACIB a z Nellinky máme zalúženého ICH / Takže v boji o BOB sme sa zišli v celej zostave- s ďalšími dvoma psími bojovníkmi krátkosrstej čivavy. Katka, Zuzka, Aďka- ďakujem za pomoc pri predvedení našich "Goldíčat" v záverečnom kruhu o BOB! A kto ho získal? OMAREK- jeho sebavedomie v kruhu, spolu s temperamentným a veselým predvedím oslovil pána rozhodcu najviac a voľba bola jasná. Omarek si touto výstavou splnil podmienky na udelenie titulu KLUBOVÝ ŠAMPIÓN !!! Ešte pridám zopár slov k posudzovaniu p. rozhodcu. Myslím, že posudzovanie p. rozhodcu bolo veľmi korektné. Je to rozhodca, ktorý vyžaduje plnochruposť /každý chýbajúci zub penalizoval/, perfektné predvedenie ako v pohybe, tak v statike. Čivavy, ktoré nechceli chodiť, príp. nezdvihli v kruhu chvostík- boli tak isto penalizované. Práve toto sú veci, ktoré tento p. rozhodca preferuje. Každopádne, pre nás to bol skvelý deň, v spoločnosti našich priateľov a známych, pri slnečnom počasí a perfektnej atmosfére. Deň sme zakončili návštevou chs Andrea Gemini a v neskorých hodinách, unavení, ale veľmi šťastní sme sa vrátili domov k našim čivadetičkám ...

Obrazek

Obrazek

24.-27.4. 2009 3x OPOLE
/Regional, Club and International Dog Shows/
24.4. - Krajská výstava- judge: Kitty Sjong /DK/

Na posudzovanie tejto pani rozhodkyne myslím málokto zabudne. Jej posudzovanie bolo doteraz snáď jedno z najprísnejších a zároveň najlepších, aké som doteraz zažila. Striktne sa držala svojej predstavy, z posudkov ktoré som dostala, alebo mala možnosť vidieť, je jasné, že vie, ako má čivava vyzerať a pozná trend akým sa chov uberá.. Popravde, my máme našich miláčikov na očiach 24 hodín denne, poznáme ich klady,ale aj vady. Táto rozhodkyňa mala pred sebou zviera 5 minút, no jej oku neunikli ani tie najdrobnejšie chybičky, nezabudla však vyzdvihnúť kvality. Ku psíkom, ale aj vystavovateľom sa správala veľmi milo, jemne, s úsmevom na tvári, priateľsky nezabudla zagratulovať. Ak sa stalo , že sa psík nechcel predvádzať, so slovami "sorry" podala posudok. Áno, aj handling - a radostný prejav psíka sa podielal na celkovom hodnotení. Aj preto sa mohlo stať, že psík, ktorý bol inak veľmi pekný , dostal horšiu známku... Podľa jej slov- čivava je veselý a sebavedomý pes- no bohužiaľ, vo väčšine prípadov to tak nebolo...Takže z celkového počtu 22 prihlásených dlhosrstých bolo zadaných len 5x Výborná - a z 27 krátkosrstých len 3x Výborná...O to viac ma teší, že v takomto hodnotení uspeli naše zlatíčka: Omarek si za nie príliš šťastné predvedenie na stole /stiahol uši a zaspával/ vyslúžil známku VD1 (o; Zato Baki sa po materskej vrátila do ringu vo výbornej kondičke, materstvo jej pridalo na kráse, vyplnila si postavičku , a ukázala, že "umí"...

ObrazekObrazekObrazek Baccara- V1, CWC, Best Bitch of Breed!!! ObrazekObrazekObrazek

25. 4.- Club show IX. Group- judge: Christine Rossier /CH/

O tejto p. rozhodkyni sa nieslo, že je tiež veľmi prísna. Tak isto mala svoj štýl posudzovania. Mala obľúbenú bielu farbu čivaviek, jej posudzovanie nemalo až tak vyhranený vkus, bola miernejšia, ale tiež veľmi milá, príjemná a usmiata. Tak isto sa jej páčili psíky, ktoré mali pekné , radostné predvedenie, výbornú mechaniku pohybu a temperament. Z prihlásených 37 dlhosrstých zadala 20x Výbornú, a zo 46 krátkosrstých zadala Výbornú 14x...
ObrazekOmar Osman Bohemia Kevin - Výborný 2 Obrazek
ObrazekBaccara Andrax Gold - Výborná 1, CWC Obrazek

26.4. International Dog Show- judge: Malgorzata Supronowicz /PL/

Pani rozhodkyňa rázne dala vystavovateľom najavo, čo požaduje, akým štýlom bude prebiehať posudzovanie a že si nepraje, aby sa svojich psíkov po zastavení dotýkali. Tu sa prejavila profesionalita handlerov, skúsenosti psích showmanov a temperament psíkov. Ešte nemáme vžitý anglický štýl vystavovania, a tak sa aj hodnotenie čivaviek opäť líšilo od predošlých dní.
Ja som sa v tento deň necítila veľmi dobre, chytila sa na mňa chrípka, takže som s teplotou ledva dobehla posledné kolečko, s výrazom "zombieho" a z posledných síl, čo mi bolesť hlavy dovolila vybojovala s Omarkom VD1 /Omarek sa tváril asi tak šťastne ako ja (o; - je pravda, že pes sa vcíti a preberie náladu svojho majiteľa/. Baccare išlo o to najdôležitejšie- dostať CWC z Medzinárodky na to, aby bola splnená podmienka na udelenie titulu CH PL. Prinútila som sa tváriť sa veselo, zozbierať posledné zvyšky síl a zabojovať. Baccara nastúpila s výbornou náladou, podala výborný výkon /ja herecký/, no a vybojovala tak potrebné....

BACCARA Andrax Gold- Výborný 1, CWC, CACIB, Best Bitch of Breed
a tým má splnené podmienky na udelenie titulu

Obrazek!!! CHAMPION PL !!!Obrazek
Obrazek

Baki, bola si fantastická, ďakujem za posúdenie a posudky rozhodcom.

 BOB krátkosrstý: Ch. Helena´s Band Bestseller Mr. Dancer - BIS!
/Congratulation!/

Obrazek

29.3.2009 Nitracanis- CAC Nitra - posudzoval Jozef Šuster

Výstavisko Agrokomplexu nás privítalo od rána upršaným počasím. Oko rozhodcu tentokrát nieslo meno skúseného posudzovateľa p. Jozefa Šustera. Bolo prihlásených 22 dlhosrstých a 11 čiváv krátkosrstých. Z nášho teamu sa tejto výstavy zúčastnila iba naša Mch. HELA Škovranov Dvor a to v triede šampionov. Nelly si vyslúžila titul CAC, a tak nám k titulu Slovenského šampióna chýba už len posledný (o; V krátkosrstých čivavách zožal obrovský úspech psík Viktor Zuzanin Raj, ktorý sa môže pýšiť titulom BOB a v záverečných súťažiach aj titulom, ktorý sa podarí len veľmi zriedka. Viktor sa len o jedno miesto minul víťazstvu na "bedni" , a tak sa čivava krátkosrstá v záverečkách umiestnila vďaka pani rozhodkyni- Zdenky Jílkovej - ako BOG 2. Majiteľom srdečne gratulujeme! V dlhosrstých sme mali v záverečkách tak isto zástupcu- tentokrát od Stráčat- Gessica J.R.S. , ktorá získala titul BOB, no bohužiaľ, v záverečkách sa ďalej neumiestnila. Najbliššie nás na Slovensku čaká Banská Bystrica, kde nastúpime vo väčšej zostave (o;
Pánovi rozhodcovi ďakujeme za posúdenie a všetkým oceneným psíkom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

Výsledky / Results
Fotky / Photos

Obrazek

Obrazek

15.2. 2009 Výročná klubová výstava Vrbové - CAC, Slovakia Primus, Víťaz roka

Klubová výstava vo Vrbovom aj tentokrát nasadila latku opäť o čosi vyššie. Organizácia výstavy, pod vedením p. Šustera a jeho teamu bola skvelá,čo dokazuje obľúbenosť tejto výstavy aj počtom prihlásených čiváv a papillonov /bolo prihlásených 155 jedincov/. Navyše sa zadával titul CAC, /čo mnohých z nás prekvapilo,pretože v propozíciách sa o CAC nepísalo. Bolo to možné z toho dôvodu, že v júni sa bude konať namiesto klubovej výstavy, výstava Európska./, boli vyhlasované výsledky Top rebríčka a titulov Klubový šampión. Množstvo pohárov, darček v podobe krásnej medaily pre každého vystavovaného psíka, rozhodcovia, ktorý mali na našej klubovke premiéru... Posudzovanie prijali p. Ivana Síbrtová /CZ/- dlhoročná chovateľka čiváv, milá a skúsená rozhodkyňa, a po prvý krát posudzoval čivavy p. Javorčík, ktorý sa svojej úlohy zhostil aj podľa slov vystavovateľov naozaj výborne. Hneď v úvode sa zadávali prestížne tituly KLUBOVÝ ŠAMPIÓN a bolo vyhlásené poradie rebríčka TOP CHIHUAHUA. Naša Mch. HELA ŠKOVRANOV DVOR sa stala TOP CHIHUAHUA za rok 2009 v plemene čivava krátkosrstá a v celkovom poradí rebríčka sa umiestnila na prekrásnom 5. mieste. Jej dcéry: Ch. BACCARA Andrax Gold bol udelený titul KLUBOVÝ ŠAMPIÓN a v celkovom poradí rebríčka sa umiestnila na 9. mieste a Ch. BELLE ANGEL Andrax Gold bol taktiež udelený titul KLUBOVÝ ŠAMPIÓN a v celkovom poradí rebríčka sa umiestnila na 10. mieste!!! Po vyhlásení sa výstava mohla začať. Losovaním pripadli čivavy krátosrsté p. Síbrtovej a čivavy dlhosrsté a papilloni p. Javorčíkovi. Ako prvý z našich nastúpil v triede otvorenej OMAR OSMAN Bohemia Kevin. Omar dostal krásny posudok, s ohodnotením výborný a o celkové poradie sa mal stretnúť aj so svojimi konkurentami až v závere, ako je už zvykom tejto výstavy. Ako ďalšia nastúpila v triede baby DELLIAH Andrax Gold, ktorá si výstavné vodítko vyskúšala po prvý krát ((o; Maličká Deli sa snažila, čo jej nôžky stačili a tak odišla s krásnym posudkom veľmi nádejná do záveru výstavy . Ako tretia nastúpila naša MCh. HELA Škovranov Dvor. Nellinka sa predviedla moc krásne a tak isto odišla s výsledkom výborná do boja o tituly. Po prestávke sa všetko rozbehlo a najkrajší jednici zo svojich tried so známkami výborná sa stretli v boji o tituly. Omarek v konkurencii 3 psíci – titul CAC, PRIMUS SLOVAKIA! Delliah v konkurencii 5 šteniatok- BEST OF BABY! Nelly v konkurencii 3 sučky- Res. CAC! Myslím, že Vrbovská klubovka zostáva pre mnohých zatiaľ najkrajšou klubovou akciou a pevne verím, že naša Stredoeurópska výstava čiváv bude pre vystavovateľov rovnako krásnym zážitkom...
FOTO / Photos
VÝSLEDKY/ Results

Obrazek

Obrazek

Obrazek


 

 

Portrét

Poslední fotografie


Kontakt

Kamenčíková Alexandra
R. Dilonga 6/A
920 01 Hlohovec
Slovakia

+421 - 910 99 17 18

andraxgold@gmail.com